Droogijs
-
- Wat is de temperatuur van droogijs?
-
Droogijs heeft altijd een ijzige temperatuur van -78,5°C, ongeacht de hoeveelheid. Dat is (meer dan) 3 keer kouder dan gewoon waterijs. Hierdoor koelt droogijs producten veel sneller af dan ijsblokjes of koelelementen. Bovendien blijft de temperatuur constant. Ideaal voor langdurige koeling!
-
- Waarvoor wordt droogijs gebruikt?
-
Droogijs is een middel voor vele toepassingen. Zo wordt het onder andere gebruikt in de horeca, farmaceutische- en medische industrie, transport, voedselindustrie, industrieel reinigen en de evenementenindustrie.
-
- Wat zijn de voordelen van droogijs?
-
Droogijs is een veelzijdig product met talloze voordelen:
- het is niet giftig
- het laat geen restproduct achter
- het is kiem- en bacterievrij
- het is reukloos
- het remt bacteriegroei
- het heeft een grote koude reserve
- het is efficiënt bij transport
-
- Hoe lang gaat droogijs mee?
-
De levensduur van droogijs varieert afhankelijk van de verpakkings- en opslagmethode. In stevige EPS-dozen verpakt, kan droogijs tussen de 3 en 5 dagen worden bewaard. Om droogijs zo lang mogelijk goed te houden, is het beste om het in een afgesloten verpakking op een koele en droge plaats te bewaren.